Pörssikurssit ja niiden heilahtelut ovat olleet nykypäivänä lähes koko ajan pinnalla. Ne ovatkin talousmaailmassa keskeisessä roolissa, sillä ne antavat viitteitä tulevasta ja voivat ennustaa suuria taloudellisia tapahtumia. 8. tammikuuta Taloussanomissa julkaistussa jutussa kerrotaan korealaisen teknologiajätin Samsungin antamasta tulosvaroituksesta. Jutussa kerrotaan Samsungin paljastaneen, että yhtiön loppuvuoden liikevoitto on jäämässä melkein 29 prosenttia viime vuoden tuloksesta.

Mielestäni Samsungin antama varoitus on hälyttävä. Se aiheuttaa pörssimarkkinoille epävarmuutta ja tätä kautta tappiota, sillä piensijoittajat eivät välttämättä enää osta teknologia-alan yhtiöiden osakkeita yhtä paljon kuin ennen. Toisaalta aina, kun jokin suuri yhtiö antaa tulosvaroituksen, avaa se sijoittajille mahdollisuuden ostaa muiden alan yhtiöiden osakkeita halvemmalla, sillä yhtiöiden kurssit ovat ainakin hetkellisessä laskussa toisen yhtiön toimien takia.

Siksi sijoittajien ei välttämättä kannata aina ajatella niin, että kun yksi tietyn alan yhtiö varoittaa sijoittajia tuloksestaan, että kaikilla alan yhtiöillä menisi yhtä huonosti nyt ja jatkossa.